Укренерго запроваджує графіки відключення електрики у Києві та області

Фото: ДТЭК На відновлення української енергосистеми знадобиться кілька днів

З 11 жовтня на сайті компанії публікуватимуть графіки віялових відключень, які не перевищуватимуть 4 години на добу.

 

Внаслідок пошкодження критичної інфраструктури ракетними ударами російських окупантів у Києві та області запроваджуються графіки аварійного відключення електроенергії, повідомляє компанія ДТЕК увечері у понеділок, 10 жовтня.

 

Такий захід покликаний запобігти аварії енергомереж, що ремонтуються.

 

Як повідомляється, згідно з рішенням Укренерго, під віялові відключення потрапила велика кількість промислових та побутових клієнтів Києва. Обмеження споживання електроенергії продовжиться до стабілізації ситуації.

 

“Для цього складатимуться графіки почергового електропостачання. Починаючи з 11 жовтня, компанія на щоденній основі заздалегідь оприлюднюватиме ці графіки на сайті з адресами та часом відключення. Очікується, що тривалість відключень не перевищуватиме 4 годин”, – йдеться у повідомленні.

 

У ДТЕК просять українців у період вечірнього максимуму споживання не включати потужні електроприлади (пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники тощо).

 

Раніше у ДТЕК Енерго повідомили, що готові задіяти резервні енергоблоки для стабілізації ситуації в енергосистемі.

 

Нагадаємо, для удару по критичній інфраструктурі України Росія використала 84 крилаті ракети та 24 безпілотники, українська ППО збила 56 цілей.

 

У багатьох регіонах, що постраждали від атаки, вже частково відновили енергопостачання.

 

 

 

Джерело Блогинг