У Мінкульті сподіваються відновити зруйнований дроном-камікадзе будинок

Фото: Министерство культуры Украины

Хоча будинок не мав офіційного статусу пам’ятки, він є частиною архітектурного ансамблю, який формує історичну атмосферу міста.

 

Міністерство культури та інформаційної політики сподівається, що пошкоджений російським дроном-камікадзе будинок у центрі Києва буде відреставровано, незважаючи на тяжкі пошкодження. Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

 

“Хоча цей будинок і не мав офіційного статусу пам’ятки, він є частиною архітектурного ансамблю, який формує історичну атмосферу міста”, – наголосила заступник міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва.

 

За інформацією краєзнавця Антона Короба, будинок збудував купець 1-ї гільдії Йоселіан Іцкович (Йосиф Ісакович) Лев, який був власником фабрики гнутих меблів та металевих виробів на цій же вулиці. За задумом власника, це має бути так званий прибутковий будинок для подальшої здачі в оренду.

 

Нагадаємо, вранці у понеділок війська РФ атакували столицю України 28 дронами-камікадзе, п’ять із яких змогли долетіти та вибухнути у місті. Вони пошкодили енергетичні об’єкти та житловий будинок у Шевченківському районі.

 

Під завалами будинку загинуло четверо людей.

 

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що будинок зруйнований та не підлягає відновленню.

 

Джерело Блогинг