У Києві знизилася кількість споживачів електроенергії, що відключаються

У Києві зберігається складна ситуація з енергопостачанням

Нинішня ситуація з більш прогнозованими відключеннями світла не скасовує потреби економити електроенергію, зазначив Сергій Коваленко.

У Києві в середу, 9 листопада, від електроенергії загалом відключали 890,8 тис. споживачів. При цьому на 10 листопада плануються лише стабілізаційні графіки, повідомив напередодні увечері голова CEO YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

“Сьогодні у Києві мережа працювала стабільно в рамках графіків. За день було відключено 890 836 клієнтів. Завтра у стабілізаційних графіках”, – написав він у середу пізно ввечері.

При цьому у вівторок увечері Коваленко повідомляв, що було відключено майже 904 тис. користувачів у рамках погодинних графіків.

Він звернув увагу, що нинішня ситуація з більш прогнозованими відключеннями світла не скасовує необхідності економити електроенергію, у тому числі й бізнесу, особливо в години пік.

За його словами, YASNO з метою забезпечення більшої прогнозованості роботи бізнесу вносить до графіків відключень близько 10 тис. юридичних осіб. Усього загальна база компанії становить 43 тис. адрес.

При цьому Коваленко попередив, що зі стабілізаційними відключеннями “нам ще слід жити”, але висловив думку про відсутність передумов для блекауту в Україні.

“Досягти повного блекауту в Україні божевільному сусідові буде непросто. Для цього необхідно розбомбити або всю генерацію, або всю інфраструктуру мереж, а це сотні об’єктів по всій країні. З нашими ЗСУ та ППО це майже неможливо”, – заявив Коваленко.

Нагадаємо, 10 листопада в Україні відключатимуть світло практично у всіх областях. Найбільші обмеження електропостачання будуть у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

При цьому в Укренерго прогнозували терміни покращення ситуації з енергопостачанням, але за умови відсутності нових обстрілів.

Джерело Блогинг