Чиновників Служби автомобільних доріг підозрюють у “відкаті”

Фото: t.me/kyiv_pro_office/1541 У Київській області викрито схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт автомобільних доріг

Посадовцям Служби автомобільних доріг і підряднику повідомлено про підозру у заволодінні 4,6 млн гривень на ремонті доріг.

 

У Київській області викрито схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт автомобільних доріг. Серед підозрюваних – колишній директор і чинні посадовці Служби автомобільних доріг у Київській області, а також керівник підрядної організації. Про це повідомляє прес-служба Київської прокуратури.

 

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році приватна компанія з виконання договору підряду зі Службою автомобільних доріг Київщини проводила ремонт ділянки дороги Миронівка–Богуслав. Після завершення робіт керівник підрядної фірми з метою заволодіння бюджетними коштами вказав в офіційних документах неправдиву інформацію про обсяг і якість виконаних робіт.

 

При цьому посадові особи Служби автомобільних доріг, які мають проконтролювати якість і повноту проведених робіт, діючи на користь підрядника, забезпечили виготовлення та підписання фіктивних актів лабораторних випробувань та інших офіційних документів. Зазначені документи підписали тодішній директор Служби автомобільних доріг Київської області, що стало підставою для неправомірного отримання підрядником 4,6 млн грн бюджетних коштів.

 

За результатами розслідування керівнику підрядної компанії та двом службовцям Служби автомобільних доріг у Київській області – провідному інженеру і начальнику лабораторії з контролю якості – повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, скоєним за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

 

Крім того, колишньому директору Служби автомобільних доріг у Київській області, який займає нині посаду керівника КК Київавтодор, повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУ НП у м. Києві.

 

Раніше чиновники Київпастрансу піймалися на “відкаті” у 600 тисяч гривень.

 

Джерело Блогинг