Рига відправила Києву півсотні генераторів

Фото: facebook.com/olexandr.mischenko Рига відправила до Києва теплові гармати та 49 генераторів

Наступна партія від міста-побратима, яка очікується до кінця місяця, міститиме ще 35 генераторів.

Столиця Латвії Рига відправила Києву партію енергетичного обладнання, зокрема 100 теплових гармат та 49 дизельних генераторів. Друга партія, що включає 35 генераторів, очікується до кінця грудня. Про це у вівторок, 6 грудня, повідомив посол України у Ризі Олександр Міщенко у Facebook.

 

Енергетичне обладнання надається Ризькою міською радою для нейтралізації негативних наслідків через російські обстріли столиці України, і є частиною партії допомоги Києву від міста-побратима Риги загальною вартістю 200 тисяч євро, зазначив він.

 

За словами Міщенка, до Києва відправили 49 дизельних генераторів потужністю 5 кВ кожен і 100 теплових гармат потужністю 25 кВт.

 

Вони будуть використані для облаштування пунктів обігріву, що організовуються місцевою владою у кожному районі столиці, а також комунальними службами для проведення ремонту систем електро- та теплопостачання.

 

Також до кінця року до столиці України з Риги відправлять другу партію енергетичного обладнання, до якої увійдуть ще 30 дизельних генераторів потужністю 5 кВа, а також 5 генераторів потужністю 80-100 кВа.

 

Посол уточнив, що акція надання допомоги від міста-побратима Києва – Риги, реалізується Ризькою міською думою разом із найбільшим латвійським благодійним фондом Ziedot.lv. Вона проходить під гаслом “Світла та тепла від Риги Києву!”

 

Раніше повідомлялося, що Чорногорія надала 11% військового бюджету на допомогу Україні.

 

Країни НАТО доповнять внески до пакету допомоги Україні

Джерело Блогинг