Двох чиновників КМДА підозрюють у недбалості на мільйон гривень

Фото: Прокуратура Киева Ринок Рибалка розташований на вул. Набережне шосе

Ідеться про недоотримані щомісячні орендні платежі від орендаря Ринку Рибалка на суму понад 1,1 млн гривень.

Шевченківська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру директору департаменту комунальної власності столиці та його першому заступнику у службовій недбалості, внаслідок якої місто недоотримало понад 1,1 млн гривень за оренду майна (ч.2 ст.367 КК України). Про це повідомила прокуратура Києва.

Згідно з матеріалами слідства, між департаментом комунальної власності Києва та приватною фірмою було укладено договір про оренду цілісного майнового комплексу Ринок Рибалка, розташованого на вул. Набережне шосе. При цьому орендна плата становила близько 110 тисяч гривень на місяць.

“Надалі на підставі звернення орендаря директор департаменту створив комісію з перевірки стану цілісного майнового комплексу. За результатами перевірки було складено акти про неможливість використання орендарем цього майна через проведення робіт з ліквідації наслідків зсуву на торгові павільйони. Зазначені акти стали підставою для припинення нарахування орендної плати з грудня 2018 року по жовтень 2019 року”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що складання таких актів не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів щодо придатності об’єкта до оренди належить до компетенції суду.

Крім того, під час проведення робіт з ліквідації наслідків зсуву розібрано та демонтовано комунальне майно – металоконструкції, павільйон та паркан. Як встановило слідство, потреби у знятті обладнання ринку не було, а отже, у період з жовтня 2018 року по жовтень 2019 року цілісний майновий комплекс міг використовуватися за цільовим призначенням.

“Внаслідок недобросовісного виконання службових обов’язків щодо забезпечення контролю за виконанням умов укладеного договору, а також звільнення орендаря від орендної плати способом, не передбаченим законодавством, територіальній громаді міста Києва завдано матеріальних збитків на суму 1 млн 112 тисяч гривень у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів”, – зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, колишнього заступника голови МОЗ підозрюють у недбалості майже на 2 млн гривень. Державний бюджет втратив гроші під час створення реєстру донорів. Також було згаяно час.

Джерело Блогинг