У Києві призупинили роботу наземного електротранспорту

Фото: Корреспондент.net Трамваї у Києві тимчасово замінили автобусами

Щоб забезпечити перевезення пасажирів на маршрутах, де їздили трамваї та тролейбуси, випустили 222 автобуси.

 

Ситуація з електроенергією в Україні та Києві залишається складною. Діють екстрені графіки відключення електрики. Насамперед електроенергією забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, медичні установи, пологові будинки, військові шпиталі. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

 

За його словами, водопостачання у столиці відбувається у штатному режимі. Стабілізували й теплопостачання. За винятком випадків, коли робота котелень залежить від електроенергії.

 

“І ми працюємо над тим, щоб залучити генератори, щоб заживити максимальну кількість котелень”, – написав Кличко у Telegram.

 

Також мер Києва повідомив, що через дефіцит електроенергії ухвалили рішення про припинення роботи наземного електротранспорту столиці – трамваїв та тролейбусів. На всіх маршрутах наземного електротранспорту наразі курсують автобуси.

 

Щоб забезпечити перевезення киян на маршрутах, де їздили трамваї та тролейбуси, ми випустили 222 автобуси. Це додаткових 38 автобусних маршрутів замість тролейбусів. І 17 – на заміну трамваїв. Загалом на 126 автобусних маршрутах міста працюють 440 автобусів. Це весь рухомий склад автобусів, який є у наших автопарках”, – заявив Кличко.

 

Також він зазначив, що перевезення забезпечують і приватні перевізники – на 98 маршрутах працює 846 автобусів.

 

Метро у Києві працює – відкрито 50 станцій з 52-х, дві станції – Гідропарк та Дніпро – тимчасово закриті.

 

Нагадаємо, що 20 грудня у Києві відкрили станції метро Хрещатик та Майдан Незалежності, які були закриті з початку широкомасштабного вторгнення Росії до України.

 

 

Джерело Блогинг