Завершено слідство у справі про махінації з житлом для військових на Київщині

Фото: Скриншот САП

Забудовник не завершив будівництво квартир, але чиновник прийняла об’єкти нерухомості під виглядом готових до проживання.

 

Завершено слідство у справі про махінації з житлом для військовослужбовців у Київській області. Про це повідомляє прес-служба САП.

 

Повідомляється, що сьогодні, 26 грудня, завершено слідство у справі колишнього директора департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України, яка є депутатом однієї з обласних рад, та її спільника – директора фірми-забудовника. Їх звинувачують у службовому підробленні та розтраті понад 18 млн грн під час будівництва квартир для військовослужбовців та їхніх сімей.

 

Навесні 2015 року забудовник на замовлення Міноборони мав добудувати та передати військовослужбовцям і їхнім родинам 96 квартир у багатоповерховому житловому будинку у Києво-Святошинському районі.

 

“Незважаючи на те, що забудовник не завершив будівництво квартир, екс-чиновник вступила з ним у злочинну змову і прийняла об’єкти нерухомості під виглядом готових для проживання в них. Завдяки цьому забудовник незаконно отримав 18 млн грн за житло, яке досі непридатне для проживання”, – повідомляють у САП.

 

Якщо вина підозрюваних буде доведена в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Раніше повідомлялося, що найвищий антикорупційний суд засудив до п’яти років позбавлення волі колишнього керівника ДП Укрмедпроектбуд за зловживання під час будівництва сучасного комплексу дитячої лікарні Охматдит.

 

 

 

Джерело Блогинг