У Києві затримано організаторів “фабрики тролів”

Фото: СБУ У столиці викрито “фабрику тролів”

Як першоджерело інтернет-агенти використовували телеграм-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки – російського блогера, який має більш як 2,7 млн підписників.

 

Кіберспеціалісти Служби безпеки України нейтралізували прокремлівську “фабрику тролів” у Києві. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

Повідомляється, що російські агенти поширювали у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України і виправдовували воєнні злочини російських окупантів.

 

“Встановлено, що як першоджерело інтернет-агенти використовували телеграм-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки – російського блогера, який налічує понад 2,7 млн підписників. “Тролі” розповсюджували його публікації через репости або під виглядом власних публікацій у соцмережах”, – йдеться у повідомленні.

 

За даними слідства, підривну діяльність у Київській області організували двоє місцевих жителів.

 

“Комп’ютерне обладнання для проведення інформударів і комунікації з російськими кураторами встановили у власних будинках у столиці і Білій Церкві. Для масового покриття інтернет-простору зловмисники намагалися залучити нових учасників пропагандистського осередка Кремля. Щоб збільшувати чисельність аудиторії, використовували сотні бот-акаунтів, від імені яких поширювалися та коментували повідомлення з російською пропагандою”, – повідомляють у СБУ.

 

Двом киянам повідомлено про підозру у виправданні збройної агресії Російської Федерації проти України і глорифікації її учасників. Розслідування триває задля притягнення всіх винних до відповідальності.

 

 

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила у Дніпрі підпільний осередок забороненої Партії Шарія, який готувався проводити масові заворушення у регіоні.

 

СБУ ідентифікувала омоновців, які катували українців на Запоріжжі

 

Джерело Блогинг