В YASNO розповіли, що у Києві зі світлом

Фото: Unsplash Дефіцит потужності досі залишається значним

Виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, пошкоджених ворожими ударами.

Дефіцит в енергосистемі Києва залишається значним, а тому 23 січня у місті діятимуть обмеження 948 МВт вдень та 608 МВт уночі. Про це у неділю, 22 січня, повідомив генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

 

При цьому він зазначив, що потреби Києва забезпечуються лише на дві третини.

 

“Обмеження дозволять забезпечити 65% потреби в електроенергії в піковий годинник. Тобто місто залишиться в графіках”, – сказав Коваленко.

 

“Обмеження вищі, ніж сьогодні. За будь-яких умов – заощаджуйте. Стає холоднішим, споживання зростає, а енергосистема ще настільки відновлена, щоб витримувати значні навантаження, – підсумував гендиректор компанії YASNO.

 

Раніше в Укренерго заявили, що в Україні прогнозується зростання споживання електроенергії. Натомість її виробництво зросло.

 

Також повідомлялося, що Київська міська державна адміністрація та компанії ДТЕК та YASNO створили актикризовий енергетичний штаб, у рамках якого координують дії влади та енергетиків в умовах терористичних атак Росії на енергетичну інфраструктуру України. 

Джерело Блогинг