У Києві планують скоротити комендантську годину

Військовий патруль у центрі Києва

Скорочення комендантської години має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощування виробництва та створення нових робочих місць, пояснила влада.

У Києві можуть скоротити тривалість комендантської години з 26 березня. Вона триватиме з 00:00 до 05:00. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація у п’ятницю, 17 березня.

Начальник КМВА Сергій Попко заявив, що наразі триває процедурне узгодження термінів та порядку зміни тривалості комендантської години у столиці.

Згідно з робочим варіантом, найімовірніше з 26 березня комендантська година у столиці України скоротиться. Починаючи із зазначеної дати, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня.

Зазначається, що новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту для зручності киян та гостей міста. Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощування виробництва та створення нових робочих місць. Підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу продовжити час роботи.

КМВА обіцяє врахувати всі гарантії безпеки населення, забезпечення організації стабільної життєдіяльності Києва та сприяння виконанню бойових чи службових завдань ЗСУ та правоохоронців, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання тощо.

При цьому якщо виникнуть підстави, то заходи безпеки можуть бути посилені. А тривалість комендантської години також може бути збільшена.

Нагадаємо, на початку березня петиція із закликом скоротити комендантську годину у Києві набрала необхідну кількість голосів для розгляду. Тоді влада столиці виступила проти.

Також повідомлялося, що в Києві ввели перепустки нового формату для пересування на автомобілях під час комендантської години.

Джерело Блогинг