Викладача київського вишу звинуватили у тортурах тварин

Фото: URSA / Facebook Експеримент на кролику під час заняття в НУБіП

Студенти НУБіП неодноразово просили викладачів припинити знущання з тварин.

 

У Києві викладача факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів та природокористування (НУБіП) звинуватили у тортурах тварин під час проведення практичних занять. Про це повідомила зоозахисна організація URSA на своїй сторінці у Facebook.

 

Викладач продемонстрував на живому кролі механізми рефлекторної зупинки дихання під впливом аміаку без анестезії.

 

Зоозахисники наголосили, що стаття 26 Закону України Про захист тварин від жорстокого поводження забороняє проведення демонстрацій на тваринах у навчальних цілях, якщо вони можуть бути проведені на неживих об’єктах. Зокрема, це стосується демонстрації рефлекторної діяльності організму.

 

За словами студентів, вони неодноразово просили викладачів вищого навчального закладу припинити знущання з тварин.

 

“Навіть у підручниках зазначено, що всі дослідження на живих істотах мають проводитися під анестезією, чого викладачі не дотримуються та регулярно катують тварин для експериментів. Викладачі продовжують регулярно катувати тварин і публікувати це на інтернет-ресурсах навчального закладу”, – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що викладачі відмовляли студентам, аргументуючи це тим, що тільки так можна навчитися. Це також суперечить нормам закону, який передбачає заміну занять, якщо цього вимагають студенти.

 

“У країнах ЄС студенти можуть опанувати матеріал без заподіяння страждань живим істотам, а в Україні – ні? Постійні невиправдані тортури тварин під прикриттям “навчання та науки” треба припиняти”, – наголосили зоозахисники.

 

 

Щороку понад 150 мільйонів тварин помирають у лабораторіях під час наукових експериментів та тестувань. У багатьох країнах вже давно заборонено тестування косметики та побутової хімії на тваринах. А в деяких – обмежене використання тварин і в наукових експериментах.

 

Нагадаємо, раніше в Києві поліцейські врятували тримісячне цуценя від жорстокої господині, яка била тварину та напувала її горілкою.

 

Жителям Львівщини загрожує в’язниця за побиття лисиці

 

 

Джерело Блогинг