Нідерланди передали поліції Київщини 11 собак-саперів

Фото: НПУ Поліція Київщини отримала 11 собак-саперів, яких навчали у Нідерландах

Після навчання службових собак буде передано спеціальним підрозділам поліції Київської області з метою залучення їх у спеціальних операціях.

Поліція Київської області отримала 11 службових собак, які пройшли тренування у Нідерландах. Правоохоронці Київщини прийняли до кінологічного центру дев’ять бельгійських вівчарок малінуа та дві німецькі вівчарки. Про це у п’ятницю, 31 березня, повідомляє поліція у Facebook. 

 

“Всі вони пройшли відбір та початковий курс тренування у кінологічному центрі Police Dogs Centre у Нідерландах за напрямом “пошук вибухових речовин та зброї””, – наголошується в повідомленні.

 

Після проходження навчання ці вівчарки будуть задіяні у спеціальних операціях поліції в Київській області та на прифронтових територіях. Вони нададуть допомогу силовим структурам у виявленні незаконного переміщення та зберігання вибухових речовин, а також зброї та боєприпасів, а також допоможуть у розмінуванні.

 

Вівчарок передали з Нідерландів за сприяння фонду Говарда Баффета, який раніше передав кінологам Київщини чотири спеціалізовані автомобілі для перевезення службових собак.

 

 

Нагадаємо, в Іспанії провели перші заняття з українськими кінологами

 

Раніше з ДСНС показали, як працює пес Патрон

Джерело Блогинг