Вночі над Києвом знищили понад 30 дронів – КМВА

Іранський безпілотник у небі над Києвом (архівне фото)

Внаслідок падіння уламків в столиці є пошкоджені будинки, дорожнє покриття, автівки. Постраждали п’ятеро людей.

Вночі 8 травня в повітряному просторі Києва було виявлено та знищено понад 30 ворожих дронів. Про це повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Зазначається, щільність повітряних атак РФ на столицю збільшилася: тільки за перші вісім днів місяця їх було чотири.

“Під час останньої повітряної тривоги, яка тривала понад 3,5 години, агресор намагався завдати удару своїми БПЛА. За попередньою інформацією, це були іранські баражуючі боєприпаси Shahed, які атакували столицю з різних напрямків. В повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30 ворожих дронів. На жаль, за інформацією на даний момент, в місті є руйнування та травмовані”, – уточнив начальник КМВА Сергій Попко.

Він додав, що у Святошинському районі столиці, ймовірно, через падіння уламків пошкоджено сім авто і ще одне авто горіло. Зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину. Травмовано п’ять осіб, їм надана медична допомога

В Солом’янському районі пошкоджено резервуар з витоком дизельного пального ( без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та п’ять легкових авто.

“Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з наступним горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється”, – наголосив глава КМВА.

Раніше повідомлялося, що вночі у Києві лунали вибухи. 

“Удар відплати”. Чому РФ відновила ракетні атаки

Джерело Блогинг