У Києві викрили схему привласнення землі на 100 млн гривень

ДБР розслідує незаконне заволодіння землею у Києві вартістю понад 100 млн гривень

Вільні земельні ділянки територіальної громади незаконно переоформлювалися на підставних осіб.

 

Працівники Державного бюро розслідувань викрили схему із незаконного заволодіння 75 земельними ділянками у Києві вартістю понад 100 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба ДБР у вівторок, 16 травня.

 

За попередніми даними, землі територіальної громади незаконно переоформлювалися на підставних осіб. Фігуранти підбирали вільні земельні ділянки та підробляли технічну документацію. Вони фіктивно вказували про нібито наявність вже побудованих на ділянках будинків, що дозволяло легалізувати оборудку. За сприяння “своїх” нотаріусів, ділки вносили неправдиві відомості до державних реєстрів.

 

Через протиправну схему зловмисники мали намір вивести із власності територіальної громади 75 земельних ділянок загальною площею близько 7,5 га. За попередньою оцінкою, вартість землі перевищує 100 млн гривень.

Наразі судом накладено арешт на вказані земельні ділянки.

Слідчі провели обшуки за місцями знаходження нотаріусів, Головного управління Держгеокадастру у Києві та Київській області, у виконавчих органах КМДА, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, приватних організацій, а також за місцями проживання фігурантів. Правоохоронці вилучили документацію та інші докази протиправної діяльності.

 

Відкрито кримінальне провадження за статтею несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах. Зловмисникам загрожує до шести років за ґратами.

 

Нагадаємо, підприємець з Коломиї переоформив на юридичну особу та перепродав 20 квартир, які мали бути у власності Міністерство оборони України.

На Київщині чиновники кілька років дерибанили землю 

Джерело Блогинг