У Києві затримали злочинців, які вимагали неіснуючий борг у військового

Поліцейські затримали злочинну групу за вимагання неіснуючого боргу у військовослужбовця ЗСУ

Злочинна група вимагала у військовослужбовця Збройних сил України 33 тисячі доларів неіснуючого боргу.

Правоохоронці затримали злочинну групу за вимагання неіснуючого боргу у військовослужбовця ЗСУ. Зловмисники застосовували фізичне насильство до потерпілого, стежили за ним, погрожували його родині та обіцяли “проблеми на службі”. Про це повідомила пресслужба Нацполіції 22 травня.

 

Зазначається, що до правоохоронців звернувся військовослужбовець ЗСУ та повідомив, що  у нього вимагають 33 тисячі доларів неіснуючого боргу. Вимагачі постійно телефонували заявнику, переслідували, погрожували йому та його сім’ї. 
 

Під час зустрічі на одній з АЗС Києва фігуранти побили потерпілого та почали вимагати його автомобіль як заставу до повернення “боргу”. Після численних погроз вони заставили чоловіка написати боргову розписку щодо  повернення 33 000 доларів.

Крім того, аби убезпечити себе, змусили на камеру сказати, що він дійсно винен гроші й написав розписку без будь-якого тиску на нього. При цьому йому сказали передати наступного дня 4000 доларів, в іншому випадку – борг зросте вдвічі та становитиме 66 000 доларів.
 

Поліцейські  встановили коло осіб, які безпосередньо займалися вимаганням коштів. Двох основних фігурантів затримали безпосередньо під час передачі частини “боргу” – 4000 доларів. 

 

У ході проведення обшуків були вилучені автомобілі, які використовувалися у злочинній діяльності, комп’ютерна техніка, боргові розписки. Крім того, виявлено символіку так званої “ДНР”,  форму військовослужбовця РФ, російський прапор, бронежилети, а також зброю та боєприпаси. 

 

Зловмисникам повідомили про підозру у вимаганні. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше було затримано шахраїв, які виманювали гроші у військовослужбовців ЗСУ та їхніх сімей. 

Обдурили тисячу українців: СБУ викрила російську фінансову піраміду

Джерело Блогинг