У Києві викрито організаторів розкрадання коштів на ремонті ліфтів

Фото: Київська міська прокуратура Оганізаторам розкрадання коштів на ремонті ліфтів повідомлено про підозру

Зафіксовано особисті розмови між працівниками підрядних організацій, відповідно до яких виконавці робіт з ремонту ліфтів були обізнані у встановленні ними неякісного ліфтового обладнання.

На розкраданні бюджетних коштів на ремонті ліфтів викрито керівників комунального підприємства та підрядної фірми. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За матеріалами слідства, службові особи комунального підприємства, укладали договори на проведення робіт з реконструкції ліфтів у житлових будинках міста Києва. Підрядники через підконтрольні фірми купували ліфти і запчастини до них, після чого постачали їх комунальному підприємству за ціною, значно вищою за ринкову. В окремих випадках ця різниця перевищувала 400 тис. грн. за одну одиницю.

Встановлені на цей час збитки становлять понад 1,3 млн грн.

“Крім того, у межах досудового розслідування зафіксовано особисті розмови між працівниками підрядних організацій, відповідно до яких виконавці робіт з ремонту ліфтів були обізнані у встановленні ними неякісного ліфтового обладнання та свідомо припускали можливість виникнення людських жертв під час його експлуатації”, – йдеться у повідомленні.

 

 

У рамках розслідування проведено понад 20 обшуків.

Директору комунального підприємства Дирекція з капітального будівництва та реконструкції Київбудреконструкція та керівнику однієї з підрядних організацій повідомлено про підозру в привласненні майна.

Санкція відповідної статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

У Києві викрили розкрадання коштів на ремонті укриттів

Джерело Блогинг