Демонтаж герба СРСР із Батьківщини-матері: відео

Фото: Скриншот Демонтаж герба СРСР із монумента Батьківщина-мати

У столиці України триває демонтаж радянського герба зі щита монумента Батьківщина-мати.

У мережі з’явилися кадри демонтажу радянського герба з монумента Батьківщина-мати в Києві, який розпочався 30 липня. Відповідні кадри опублікував у Twitter користувач під ніком yurasov.pro.

 

На відео можна побачити, як бригада спеціалістів почала зрізати серп і молот, що символізують радянську спадщину, з монумента. Коли закінчаться роботи, наразі невідомо.

Планується, що до Дня Незалежності України замість герба СРСР із зіркою, серпом і молотом монумент отримає новий символ – український тризуб. 

 

Зазначимо, що таке рішення підтримали 85% українців, які раніше голосували у застосунку Дія. Загалом в опитуванні взяли участь майже 800 тисяч людей.

 

Крім того, гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук заявив про плани зміни назви монументу на Україна-мати. Він сподівається, що остаточне рішення про перейменування буде ухвалено також до Дня Незалежності України.

 

Монумент Батьківщина-мати розташований в Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Він був споруджений у 1981 році та вважається найвищою скульптурою у Європі.

Джерело Блогинг