Серед багатоповерхівок Києва оселився лелека

Фото: pixabay.com У Києві серед будинків поселився лелека

Птах не боїться людей та вільно прогулюється між будинками в районі Індустріального мосту.

У Києві в районі Індустріального мосту оселився лелека. Птах прогулюється між будинками на вулиці Гарматній, помічають його біля будинків на вулицях Леваневського та Ніжинській. Про це 29 серпня повідомляє ТСН.ua.
 

Зазначається, що деякі мешканці почали його підгодовувати, а також виносять воду у пластикових пляшках. 
 

“Лелека зовсім не боїться людей, навпаки, поважно прогулюється між будинками. Може зупинитися біля дверей під’їзду і роздивлятися перехожих, наче поліцейський або консьєрж. Ми помічаємо його тут вже тривалий час. Птах нікуди не відлітає, хоча візуально, наче здоровий – не кульгає, з крилами все гаразд. Можливо, він звідкись утік – ніхто не знає звідки він тут взявся”, – розповіли місцеві жителі.

Люди хвилюються за долю птаха, тому що скоро лелеки будуть відлітали у теплі краї, а у цього немає компанії. Вони вважають, що йому потрібна допомога ветеринарів або надійний притулок на осінь та зиму. Місцеві мешканці планують звертатися за допомогою до зоозахисників.

Нагадаємо, у червні у парку Партизанської слави, який знаходиться у Дарницькому районі Києва, помітили лося, який блукав, а згодом ліг на футбольному полі. Небайдужі люди викликали поліцію та рятувальників. Дорогою до Центру порятунку диких тварин лось помер.

Джерело Блогинг