На Київщині зафіксовано спалах кишкової інфекції серед дітей

Фото: Unsplash На Київщині в шести приватних дитсадках отруїлися діти

Кишкові інфекції передаються через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

На Київщині в шести приватних дитячих садочках Бучанського та Фастівського районів зареєстровано випадки гострої кишкової інфекції. Про це у п’ятницю, 1 вересня, повідомляє ДУ “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” у Facebook.

Загалом зареєстровано 18 випадків отруєння серед дітей від двох до шести років. На стаціонарному лікуванні перебуває 17 дітей, з них одна дитина у відділенні інтенсивної терапії.

Фахівці ДУ “Київський ОЦКПХ МОЗ” розпочали епідеміологічне розслідування, щоб встановити джерело інфікування. Однак за попередніми висновками, випадки отруєння пов’язані з роботою кейтерингової компанії, яка привозила їжу для дітей.

“Проводяться лабораторні обстеження, які направлені на виявлення збудника захворювання”, – проінформували фахівці.

Вони підкреслили, що гострі кишкові інфекції є досить небезпечними через розвиток ускладнень, особливо у дітей та закликали більш ретельно ставитися до їжі, яку вживають діти і дорослі. Зокрема, спеціалісти МОЗ звернули увагу, що їжа має бути свіжою, її не можна купувати у місцях стихійної торгівлі, ретельно мити овочі і фрукти, використовувати для приготування їжі лише чисту воду, дотримуватися правил особистої гігієни.

Нагадаємо, у липні десятеро киян потрапили в лікарні з харчовими отруєннями. Ймовірною причиною отруєння стало вживання неякісної готової продукції у закладі громадського харчування Подільського району.

На Львівщині загинули четверо людей: причиною могла стати гнила картопля

Джерело Блогинг