Смерть біля укриття в Києві: чиновника КМДА відсторонили від посади

Фото: Киевская городская прокуратура Суд відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА

Дії посадовця кваліфіковані за статтею про невиконання або неналежне виконання службових обов’язків.

Суд відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який проходить одним із підозрюваних у справі про загибель людей через недопуск до укриття в Деснянському районі Києва Про це повідмила Київська міська прокуратура на своєму Telegram-каналі в середу, 13 вересня.

“Київський апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурора Деснянської окружної прокуратури міста Києва скасував рішення суду першої інстанції та відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки”, – мовиться в повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковані за статтею Невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

У прокуратурі нагадали, що 1 червня в Деснянському районі Києва під час повітряної атаки російських військ від дії уражальних елементів ракети загинули троє людей, зокрема одна дитина. Крім того, семеро громадян дістали травми різного ступеню тяжкості.

Підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, неналежно виконував службові обов’язки та фактично не здійснював контроль за утриманням і станом готовності укриттів. Це призвело до загибелі і травмування людей на порозі зачиненого найпростішого укриття, що є тяжкими наслідками, резюмували в столичній прокуратурі.

Як відомо, 1 червня під час повітряної атаки на Київ в Деснянському районі загинули дві жінки та 9-річна дівчинка, які в цей час перебували на вулиці, намагаючись потрапити до зачиненого укриття на території поліклініки. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження у зв’язку з ненаданням доступу до сховища в поліклініці. Було затримано першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця поліклініки.

Згодом Київський апеляційний суд у четвер, 29 червня, відпустив під нічний домашній арешт охоронця поліклініки №3 Вадима Мошкіна, який 1 червня під час обстрілу столиці не відчинив укриття.

Джерело Блогинг