У Києві відкрили справу через обрушення мосту

Фото: Київська міська прокуратура Обвал Дегтярівського мосту в Києві

Дегтярівський міст на Шулявці упав на проїжджу частину 30 вересня під час монтажу балок. Ніхто не постраждав.

 

За фактом обрушення конструкцій Дегтярівського мосту в Києві столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Про це 2 жовтня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що прокуратура відкрила провадження за фактом порушення правил безпеки при виконанні робіт із підвищеною небезпекою на об’єкті будівництва шляхопроводу в Києві.

 

30 вересня на об’єкті будівництва проводилися роботи з монтажу мостових балок. Близько 16:20 при встановленні сьомої балки остання втратила рівновагу, зламалася посередині та впала на сусідню конструкцію. Після цього почалась ланцюгова реакція, що призвела до пошкодження раніше встановлених мостових балок та їх падіння на проїжджу частину. Обійшлось без жертв та постраждалих.

 

Згідно з матеріалами слідства, реконструкцію шляхопроводу на замовлення комунальної корпорації Київавтодор проводить ТОВ Росдорстрой із залученням субпідрядних організацій.

 

На цей час проведено огляд місця події, опитано працівників будівельної компанії, які проводили роботи, та замовника робіт.

 

В межах кримінального провадження буде призначено експертизи для встановлення причин та обставин обрушення будівельних конструкцій. Слідчі дії тривають.

 

Дії службових осіб Росдорстрой перевіряються в межах ще одного кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними у 2021-2023 роках на проведення капітального ремонту доріг та шляхопроводів у Києві шляхом завищення вартості виробів, проведення неякісних робіт та поставлення неякісних матеріалів.

 

У даному кримінальному провадженні проводяться слідчі дії та тривають судові експертизи.

Нагадаємо, 30 вересня у Києві під час ремонтних робіт обвалився Дегтярівський міст. Обійшлось без жертв та постраждалих.

Джерело Блогинг