У Києві суд арештував майновий комплекс та заборонив там будівництво

Фото: Київська міська прокуратура Через суд накладено арешт на майновий комплекс із забороною проведення будь-яких будівельних робіт

Ухвалою суду заборонені використання, експлуатація та проведення будь-яких будівельних робіт на цій території будь-якими особами.

На майновий комплекс по вулиці Рейтарській, 37, Шевченківський районний суд Києва 6 жовтня наклав арешт і заборонив проведення там будь-яких будівельних робіт. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Йдеться про Будинок Київського повітового земства 1913 року загальною площею майже 3700 кв.м.

За даними прокуратури, до складу майнового комплексу входять будинки N 37A, 37-А’ та флігель Б.

Ухвалою суду заборонені використання, експлуатація та проведення будь-яких будівельних робіт на цій території будь-якими особами. Ухвала суду підлягає негайному виконанню.

Як пише Укрінформ, у травні приватна будівельна компанія почала розбирати архітектурну пам’ятку по вулиці Рейтарська, 37. Стверджувалося, ніби проводяться роботи з реставрації головного фасаду з метою “пристосувати будівлю до сучасних умов”.

У червні Департамент міського благоустрою КМДА призупинив дію картки на тимчасове порушення благоустрою будинку. У вересні роботи з демонтажу памʼятки були відновлені попри призупинену картку на порушення благоустрою та відкрите кримінальне провадження.

Міністерство культури та інформаційної політики наприкінці вересня внесло зміни до Державного реєстру нерухомих пам’яток для збереження історичної будівлі Київського повітового земства по вулиці Рейтарська, 37, – об’єкт отримав статус пам’ятки місцевого значення.

У Києві на Подолі забудовник зніс 200-річну садибу

Джерело Блогинг