Названо причину обшуків на київських ТЕЦ

Фото: КМДА На ремонтах ТЕЦ Києва могли вкрасти гроші

Слідчі дії проводять із суворим дотриманням рекомендацій служб, які забезпечують безпеку стратегічних об’єктів, запевнили у ДБР.

Правоохоронці проводять обшуки в адмінбудівлях ТЕЦ Києва у межах розслідування справи про зловживання посадовців під час ремонту енергетичного обладнання, пошкодженого обстрілами росіян. Про це повідомило ДБР у п’ятницю, 27 жовтня.

“Зокрема, перевіряється інформацію про виведення виділених на ремонт грошей на рахунки підприємства з ознаками фіктивності для подальшого переведення в готівку та привласнення”, – йдеться у повідомленні.

Також, за даними ДБР, перевіряють інформацію, що самі роботи, згідно з укладеними у 2022 році договорами, фактично не було виконано.

“Метою обшуку на ТЕЦ є вилучення документації про допуск на об’єкти працівників і техніки підрядника у 2022-2023 роках, а також бухгалтерська документація з результатами виконання робіт”, – зазначили у бюро.

У повідомленні наголошується, що слідчі дії проводять із суворим дотриманням рекомендацій служб, які забезпечують безпеку стратегічних об’єктів. Відеозапис зовнішнього вигляду об’єктів критичної інфраструктури не здійснюється, сторонні особи в обшуках участі не беруть.

“Втручання в технологічний процес вироблення електроенергії та тепла не здійснюється. Слідчі працюють лише з документацією, яка зберігається в адміністративних приміщеннях і добровільно видається”, – зпевнили у бюро.

Одночасно слідчі дії проводять у підрядній організації, яка виконувала роботи.

Досудове розслідування здійснюють за статтями про зловживання владою та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364, ч.ст.366 КК України).

Зранку у п’ятницю стало відомо, що на ТЕЦ Києва почалися обшуки. Столична влада заявила, що слідчі намагаються зайти безпосередньо на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану.

Правоохоронці провели обшуки у Київбудреконструкції

Джерело Блогинг