У Києві обмежили максимальну швидкість для водіїв

Відсьогодні в Києві дозволена швидкість – 50 км/год

З листопада і до кінця квітня у столиці України ввели єдиний швидкісний режим для автомобілістів.

У Києві ввели єдиний швидкісний режим для автомобілістів, який діятиме відсьогодні, 1 листопада, і до кінця квітня. Швидкість руху авто містом тепер не повинна перевищувати 50 кілометрів на годину. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

 

“З 1 листопада до 1 квітня у столиці запроваджено єдиний швидкісний режим – швидкість руху містом обмежується до 50 км/год, окрім ділянок, де дозволена швидкість є нижчою”, – йдеться у заяві.

 

В адміністрації зазначили, що на ділянках, де у попередній період було дозволено швидкість 80 км/год, вже прибрали знаки обмеження швидкості “80”.

 

Йдеться про 10 ділянок таких доріг:

 

  • Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
  • Наддніпрянське шосе;
  • вул. Саперно-Слобідська (після розвороту за вул. Миколи Грінченка до Південного мосту);
  • Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);
  • просп. Миколи Бажана від Південного мостового переходу до Харківської площі (у зворотному напрямку від Харківської площі до Дніпровської Набережної);
  • просп. Воскресенський (від вул. Воскресенської до вул. Алішера Навої);
  • просп. Романа Шухевича (від Північного мосту до вул. Оноре де Бальзака);
  • просп. Степана Бандери (від Оболонського проспекту до Північного мосту);
  • вул. Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
  • Автодорога Р-69 (від ресторану Яхта Київ (вул. Богатирська, 26-А) до межі м. Києва; за винятком ділянки біля світлофорного об’єкта).
     

Зазначимо, що зниження максимально допустимої швидкості руху автотранспорту Києвом до 50 км/год з початку листопада пов’язане з наближенням зимового періоду.

У такий період дорожні умови вже не дозволятимуть водіям рухатися зі швидкістю понад півсотні км. Така можливість традиційно повертається з початку квітня на деяких ділянках доріг.

 

Нагадаємо, 20 жовтня уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху, щоб наблизити законодавство України до законодавства ЄС. Зокрема, водії поза населеними пунктами повинні вмикати під час руху денні ходові вогні цілий рік (раніше це правило діяло з 1 жовтня до 1 травня).

Зміни також торкнулися навчальних транспортних засобів. Відтепер термін “Учбовий транспортний засіб” замінюється на “Навчальний транспортний засіб”, а буква “У” на навчальній машині – відповідно на букву “Н”.

Джерело Блогинг