Громадськість незабаром побачить проєкт військового кладовища під Києвом

Фото: Армія.інформ (ілюстративне фото) Найближчим часом громадськості презентують проєкт меморіального військового кладовища

У Мінветеранів повідомили, що проєктні роботи зі створення Національного військового меморіального кладовища перебувають на фінальній стадії.

Проєктні роботи зі створення Національного військового меморіального кладовища же проходять експертизу, і найближчим часом проєкт буде презентовано громадськості. Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів України.

“Наразі проєктні роботи зі створення Національного військового меморіального кладовища перебувають на фінальній стадії – державній експертизі. Найближчим часом наша державна установа презентує всі напрацювання, і незабаром плануємо їх втілити”, – сказав директор НВМК Ярослав Старущенко.

Раніше повідомлялося, що першу чергу Національного військового меморіального кладовища в Гатненській громаді під Києвом планують ввести в експлуатацію до кінця 2023 року.

Нагадаємо, Кабмін у жовтні 2022 року схвалив створення Міністерством у справах ветеранів Національного військового меморіального кладовища. Його планували розмістити на території урочища Лиса гора в Києві. У листопаді 2022 року природоохоронна організація Київський еколого-культурний центр запропонувала п’ять вільних ділянок землі для розміщення кладовища замість урочища Лиса гора.

У березні 2023 року Мінветеранів і Мінкультури запропонували створити військове меморіальне кладовище біля заповідника Биківнянські могили в Києві, а всерпні в заповіднику заявили, що кладовище неможливо збудувати в Биківнянському лісі в стислі терміни.

Джерело Блогинг