У Києві шахраї збирали гроші на лікування військових та дітей

Фото: Поліція Києва У Києві викрили шахраїв, які збирали гроші на лікування військових та дітей

Аферистам повідомлено про підозру. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

У Солом’янському районі Києва викрили шахраїв, які організували збір на лікування поранених військовослужбовців та тяжкохворих дітей. Про це повідомляє поліція Києва.

Зазначається, що учасники схеми розміщували в соціальній мережі Facebook неправдиві публікації з прикріпленням відповідних фото про начебто терміновий збір коштів на лікування. Зокрема, вони публікували історії про те, що необхідно рятувати життя дітям, які отримали тяжкі опіки.

Більшість використаної інформації про дітей та їхні хвороби були реальними: шахраї моніторили соцмережі та підшукували публікації, де батьки просять допомоги для лікування своїх діток. Після цього вони дублювали інформацію на свою сторінку і для перерахунку коштів надавали власні реквізити.

Крім того, фігуранти відкривали збір на лікування поранених бійців ЗСУ.

Зловмисникам повідомлено про підозру. Найближчим часом суд обере їм запобіжний захід. Шахраям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

 Фігурантам повідомлено про підозру. Фото: поліція Києва

 

Нагадаємо, викрито міжнародне злочинне угруповання, яке ошукало “інвесторів” з ЄС на сотні тисяч євро. Українські правоохоронці разом з іноземними колегами заморозили активи шахраїв у понад 20 країнах.

Також повідомлялося, що правоохоронці викрили двох аферистів, що ошукали понад півсотні переселенців та привласнили понад 400 тисяч гривень. Зловмисники – жителі Запоріжжя – створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків.

Джерело Блогинг