Влада Києва розповіла про нічну атаку ворога дронами на місто

Фото: Unsplash Безпілотники атакували Київ групами, хвилями і з різних напрямків. ППО збила усі

Безпілотники атакували вночі столицю групами, хвилями і з різних напрямків, підкреслили в адміністрації.

У ніч на 16 грудня, в суботу, ворог атакував столицю безпілотниками типу Shahed.  БпЛА атакували групами, хвилями і з різних напрямків – протиповітряна оборона знищила всі ворожі цілі. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко у Telegram.

Він наголосив, що внаслідок роботи ППО та падіння уламків в місті ніхто не постраждав.

Попко зауважив, що це вже шоста повітряна атака на Київ з початку місяця і відзначив повернення окупантів до тактики повітряних ударів, яку вони застосовували навесні.

“Шоста повітряна атака на Київ з початку місяця! Судячи із застосованого озброєння, ворог наче повернувся до тактики зразка травня 2023. Тоді рашисти постійно змінювали, комбінували, чергували види і типи засобів повітряного ураження. Такий саме сценарій кияни відчули у першій половині грудня. Ударні БпЛА, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, Іскандери, Кинджали летять на Київ по черзі, зміняючи один одного”, – зазначив Попко.

Він закликав жителів Києва не ігнорувати сигнал тривоги. 

“Оскільки ворог посилив повітряні удари по головному місту країни, просимо усіх киян не нехтувати сигналами повітряної тривоги і завжди дотримуватися правил безпеки”, – сказав він. 

Вночі у Києві та низці областей була оголошена повітряна тривога. Росія атакує Україну безпілотниками.

Нагадаємо вночі 13 грудня росіяни балістичними ракетами атакували Київ. Їх уламки впали на житлові райони. Під час нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей госпіталізували. Тієї ночі було збито 10 ворожих БПЛА і 10 балістичних ракет.

Німеччина передала Україні ЗРК Patriot і ракети

Джерело Блогинг