У Києві на дорогах з’явилися блокпости

Фото: КМВА У Києві розгортають блокпости та перевіряють транспорт

У різних районах української столиці з 25 по 28 грудня правоохоронці проводитимуть безпекові навчання.

У Києві на дорогах з’явилися блокпости з військовими та поліцією. У міській військовій адміністрації заявили, що це планові навчання Сил оборони.

 

“В умовах війни, захист і безпека Києва та його мешканців це надважлива задача. І її вирішення потребує постійного підвищення рівня навичок, взаємодії та боєздатності усіх структур, які забезпечують оборону столиці”, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

 

За його словами, угрупування сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з Київською міською військовою адміністрацією, патрульною і національною поліцією та іншими структурними підрозділами проводитимуть навчання в різних районах столиці з 25 по 28 грудня.

 

Ці навчання передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків, елементів інженерних загороджень. За умовами, відбувається відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпостів, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи.

У Києві розгортають блокпости та перевіряють транспорт. Фото: КМВА 

 

 

Навчання має завдання – удосконалення системи управління, організації, ефективної взаємодії для забезпечення громадської безпеки у випадку загострення ситуації та певні заходи щодо захисту цивільного населення.

 

“Війна не закінчилася. Загрози для столиці і її мешканців досі існують…Такі тренування потрібно проводити системно, а за результатами штатного аналізу, після тренувань, виявляти недоліки, виправити помилки та ще краще готуватися до виконання важливого завдання – захисту Києва та його мешканців від потенційних загроз”, – додав Попко.

Нагадаємо, до Верховної Ради внесли законопроєкт про мобілізацію. Він має на меті зміни у процедурі мобілізації, військовій службі та запроваджує можливість часткового звільнення чи перепочинку для чинних військових.

За словами президента Володимира Зеленського, з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Джерело Блогинг