Ремонт метро у Києві: на одній з ділянок побудують новий тунель

Фото: скріншот Ремонт метро у Києві

Точний спосіб реконструкції ділянки тунелю стане відомий після досліджень фахівців, але по суті, це буде будівництво нового тунелю.

У Києві на ділянці метро між станціями Либідська і Деміївська побудують фактично новий тунель до 20 метрів. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв’ю ЕП.

За його словами, точний спосіб реконструкції ділянки тунелю стане відомий після досліджень фахівців, але “по суті, це буде будівництво нових шістнадцяти чи скільки там метрів”.

Він також припустив, що існує маленька ймовірність перенесення трасування метро і будівництво нової ділянки тунелю в іншому місці.

“Дуже хочеться, щоб такого сценарію не було. Дуже хочеться, щоб фахівці оцінили ризики і дали варіанти рішення на тому місці, де воно є. Чесно кажучи, один відсоток такої ймовірності є”, – заявив чиновник.

Він переконаний, що всі роботи вдасться виконати за обіцяні шість місяців чи “трохи швидше”.

Раніше повідомлялося, що на ділянці метро Почайна – Тараса Шевченка просідають тунелі, їх перекриватимуть по черзі.

Нагадаємо, 8 грудня у Києві закрили рух поїздів між станціями Либідська та Теремки через затоплення тунелю. Ремонтні роботи триватимуть орієнтовно пів року.

Джерело Блогинг