Три об’єкти Києво-Печерської лаври досі забарикадовані – Мінкульт

Фото: Kievgallery У Києво-Печерській лаврі три об’єкти досі забарикадовані невідомими

Ще три об’єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими невідомими особами.

На сьогодні три об’єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими невідомими особами. Про це в ефірі телемарафону 8 січня повідомила голова комісії Мінкульту з приймання-передачі об’єктів держмайна Києво-Печерської лаври, директор департаменту культурної спадщини міністерства Мар’яна Томін.

 

“Ми повернули майно державі, передали всі ці об’єкти заповідника, але станом на зараз ще три об’єкти – це 54-й, 57-й і 58-й корпуси – там перебувають невідомі люди, які там забарикадувалися, і це є однією з причин, чому Нижня лавра зарежимлена. Але я думаю, що скоро це питання буде вирішено”, – сказала вона.
 

Нагадаємо, Національний заповідник Києво-Печерська лавра оголосив про розірвання договору про оренду з Українською православною церквою Московського патріархату з 29 березня 2023 року, проте тривалий час невідомі особи зачиняли приміщення лаври зсередини та перешкоджали початку діяльності комісії з інвентаризації майна.
 

Господарський суд Києва 9 серпня 2023 року визнав законним розірвання договору щодо безоплатного користування приміщеннями Нижньої лаври, який уклали монастир УПЦ МП та заповідник Києво-Печерська лавра.

Джерело Блогинг