АМКУ виписав штраф за завищені тарифи на паркування у Києві

Фото: finbalance.com.ua Київтранспарксервіс з березня 2021 по січень 2022 мав монопольне становище на ринку

Київтранспарксервіс скористався монопольним становищем під час формування розрахунку вартості послуг з паркування на своїх майданчиках, вважають в АМКУ.

Антимонопольний комітет оштрафував столичне комунальне підприємство Київтранспарксервіс майже на 1,5 млн гривень за необґрунтовано високі тарифи на паркування автомобілів у Києві. Про це повідомляється на сайті АМКУ у середу, 17 серпня.

Відомство встановило, що комунальне підприємство скористалося монопольним становищем під час формування розрахунку вартості послуг з паркування на своїх майданчиках, а міська адміністрація Києва, яка своїм розпорядженням затвердила тарифи, легітимізувала це порушення.

 

Згідно з матеріалами справи, Київтранспарксервіс з березня 2021 року по січень 2022 року мав монопольне становище на ринку надання послуг з користування муніципальними парковками у столиці.

 

До планової калькуляції вартості своїх послуг комунальне підприємство внесло статті витрат: “облаштування паркування заїзними кишенями” та “обов’язкові платежі 60%”. Проте всі паркувальні майданчики Київтранспарксервісу повинні облаштовуватися за рахунок комунального підприємства.

 

Розрахунки Київтранспарксервіс надав міськадміністрації. На їх підставі було затверджено новий тариф на паркування у столиці. Затвердження цього рішення збільшило вартість паркування у Києві на 60% – 82,3%.

 

За результатами розгляду справи АМКУ зобов’язав Київтранспарксервіс та КМДА у двомісячний термін усунути порушення.

 

Наголошується, що це не перше порушення Київтранспарксервісу, виявлене АМКУ. У липні 2021 року комітет оштрафував це підприємство на 2,6 млн гривень за вимогу до переможців електронних аукціонів за право розміщення та облаштування парковок робити додатковий платіж. Підприємство також стягувало штрафи за відмову від укладання договору або підписання актів приймання-передачі.

 

Підприємство досі не сплатило штраф за це порушення та оскаржує рішення АМКУ у судах.

 

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо, що у Києві тимчасово скасували плату за паркування авто на муніципальних майданчиках. Влада запевнила, що інспектори з паркування не будуть штрафувати водіїв.

 

Кличко прозвітував про сплачений штраф за паркування

 

Джерело Блогинг