У Києві триває робота з наповнення онлайн-мапи дерев

Фото: Unsplash У Києві “оцифрували” понад 200 тисяч дерев

Онлайн-мапа міститиме фотографію кожного “оцифрованого” дерева, дані про його місцезнаходження, вид, діаметр стовбуру та висоту.

У Києві триває робота з наповнення онлайн-мапи дерев, що знаходяться на балансі міста. Станом на 25 січня у столиці “оцифровано” понад 203 тис. зелених насаджень. Про це у четвер, 25 січня, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів.

Він пояснив, що створення і наповнення онлайн-мапи дерев – це “не тільки крок до відкритості даних, але і можливість провести чітку інвентаризацію міських зелених насаджень”.

“Це допоможе зрозуміти, скільки дерев у столиці, в якому стані вони перебувають. Ідеться про всі балансові території міста – а отже, як про вуличні насадження, так і дерева, що ростуть у парках і скверах”, – сказав Прокопів.

Згідно з даними КМДА, наразі “оцифровані” всі дерева вздовж вулиць десяти районів столиці. Комунальники закінчують “оцифровувати” дерева в парках та скверах столиці. У Деснянському районі робота з наповнення карти вже повністю завершена. На фінальному етапі робота у Солом’янському, Святошинському та Дніпровському районах.

Вказується, що онлайн-мапа дерев міститиме фото кожного “оцифрованого” дерева, інформацію про його розташування, вид, діаметр стовбура та висоту.  

 

КМДА

Поліція Київщини повідомила про підозру двом чоловікам, які незаконно зрізали дерев на понад 2,4 млн грн. 

Невідомі особи зрізали дуб, висаджений 13 грудня у Києві у пам’ять про загиблого у червні минулого року на Харківщині захисника України Романа Ратушного.

Джерело Блогинг