Просідання будівлі дитсадка в Києві: підрядник отримав підозру

Фото: Київська міська прокуратура У Києві аварійно просіла будівля дитсадка

Слідство вважає, що інженер з технічного нагляду фактично не перевіряв обсяги та якість виконаних у дитячому садку робіт.

Повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду дитсадка у Шевченківському районі столиці у справі про просідання будівлі дошкільного закладу. Про це сьогодні, 9 лютого, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Інженер отримав підозру в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

Повідомляється, що управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА за результатами публічної закупівлі уклало з підрядником договір на капітальний ремонт споруди цивільного захисту в одному з дитячих садків. Вартість робіт становила понад 1,2 млн гривень.

Наприкінці 2023 року було підписано акт прийому-передачі виконаних робіт, до якого внесені недостовірні відомості: в актах зазначено виконання робіт на понад 600 тис. грн., хоча насправді роботи виконані на суму близько 170 тис. грн. На думку слідства, інженер з технічного нагляду фактично не перевіряв обсяги та якість виконаних у дитячому садку робіт.

“Після підписання акту прийому-передачі виконаних робіт та їх оплати сталося просідання фасаду будівлі дитячого садка. З метою встановлення причин деформації будівлі та вартості її відновлення призначено будівельно-технічну експертизу. За її результатами буде надано правову оцінку діям службових осіб Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА, а також підрядника”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

 

Нагадаємо, про аварійне просідання будівлі дитсадка в Шевченківському районі столиці повідомлялося в грудні 2023 року. 

22 грудня під час повітряної тривоги в укритті однієї зі шкіл Солом’янського району Києва зірвало вентиль батареї опалення, внаслідок чого затопило стелю і вона обвалилася. Ніхто не постраждав. 

Джерело Блогинг