На Київщині відбудували зруйнований під час окупації міст

Фото: Мустафа Найєм / Телеграм Міст через річку Жерева

Відновлений міст розташований на автомобільній дорозі територіального значення і зʼєднує села Жеревпілля та Розважів Іванківської громади.

На Київщині відбудували міст, який на початку повномасштабного вторгнення зруйнували російські окупанти, відходячи з Київщини. Йдеться про міст через річку Жерева, повідомив голова Державного агентства відновлення інфраструктури Мустафа Найєм.

“Це один з шести мостів, які будуть відновлені за кошти Експортно-кредитної агенції уряду Великої Британії (UKEF). Це перший в Україні проєкт з таким видом фінансування будівельних робіт. Надалі плануємо розширити цей фінансовий інструмент також і на інші обʼєкти та сфери відновлення”, – повідомив чиновник.

Відновлений міст розташований на автомобільній дорозі територіального значення і зʼєднує села Жеревпілля та Розважів Іванківської громади, які були під окупацією. Повідомляється, що в березні 2022 року відступаючи з території Київщини, окупанти загнали на міст автомобіль “Урал”, завантажений боєприпасами, і підірвали.

“Наслідки виявилися жахливими – міст вщент розбито. Крім того, під час робіт з відбудови мосту неодноразово знаходили вибухонебезпечні предмети. Відновлений міст значно спрощує сполучення для місцевих жителів, а також забезпечує стабільну роботу транспортної мережі Київщини”, – повідомив Найєм.

 

 

Раніше повідомлялося, що на Київщині відновили міст через річку Ірпінь. Також повідомлялося, що у Романівці на Київщині відкрили рух новим 115-метровим мостом через річку Ірпінь.

Джерело Блогинг