У керівника Київського метрополітену “знайшлася” незадекларована рідня

Фото: Bihus.Info ТОВ Спецодяг України – родинна компанія Брагінських

Колишня дружина Брагінського має у власності майно, яке не відповідає її офіційним доходам. Крім того, гендиректор метрополітену багато років поспіль не вказував у деклараціях своїх дітей.

Журналісти з’ясували, що колишня дружина директора Київського метрополітену Віктора Брагінського, не маючи співмірних доходів, стала власницею активів вартістю в мільйон доларів, а сам Брагінський декларує дивні грошові подарунки від рідні. Про це повідомляє Bihus.Info.

Напередодні видання повідомляло, як зросли статки керівника підземки з 2014 року, але при цьому не було збудовано обіцяні нові станції метрополітену.

Крім того, виявилося, що Брагінський тривалий час взагалі не вказував у деклараціях свої дітей, а згадав про них у декларації за 2020 рік. Колишня дружина Брагінського має у власності майно, яке не відповідає її офіційним доходам.

“Але найцікавіша – та рідня, яку очільник метрополітену в деклараціях взагалі не вказував. Багато років поспіль він не зазначав ані дружини, ані дітей. Аж ось, у декларації за 2020, Брагінський раптом згадав що у нього є два сини і донька. Журналістам вдалося відшукати їхню матір. Її звати Ольга Брагінська і вся її біографія та активи дуже тісно пов’язані з родиною Брагінських”, – йдеться в публікації за результатами розслідування.

За даними Bihus.Info, Ольга Брагінська має у власності:

  • квартиру в ЖК Richmond на Печерську – це сусідня квартира з однокімнатним помешканням самого Брагінського і придбана з ним в один день (орієнтовна вартість 120 тис дол);
  • два паркомісця у цьому ж ЖК (вартість невідома);
  • автомобіль LEXUS RX 300 (придбаний новим, орієнтовна вартість – 50 тис дол);
  • дві ділянки загальною площею 0,5 гектара на дамбі в Козині, придбані 2021 році, нині там будується заміський будинок (ринкова вартість може сягати 760 тис дол).

“Джерела фінансування цих покупок – незрозумілі. До 2019 року Ольга Брагінська отримувала копійчану зарплатню в ТОВ Спецодяг України (це родинна компанія Брагінських, колись заснована матір’ю директора підземки, пізніше переписана на його сестру). Пізніше вона оформила ФОП, але це сталося вже після придбання квартири й авто – і буквально за місяць до купівлі землі в Козині”, – йдеться далі в публікації.

Як зазначають журналісти, Ольга Брагінська стверджує, що розлучилася з Віктором Брагінським понад 10 років тому, а на питання про оформлені на неї активи відповідати взагалі відмовилася. У письмовій відповіді Київського метрополітену підтверджено, що Брагінський розлучився в 2013 році, але при цьому нібито є свідчення, що вони досі живуть разом – це в телефонній розмові з Bihus.Info підтвердив головний юрист метрополітену Володимир Бабенко.

Мені просто відомо, що вони разом проживають. Ну на сьогоднішній день, ви ж знаєте, що спільне проживання, а одружені люди чи не одружені, – я не знаю”.

Саме Бабенко, за його ж словами, реєстрував ФОП для Ольги.

Нагадаємо, увечері після поблікації публікації розслідування мер Києва Віталій Кличко заявив, що Брагінський має бути відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро, а фактами, оприлюдненими в розслідуванні, перевірятимуть правоохоронні органи.

Раніше повідомлялося, що 8 грудня 2023 року у Києві закрили рух поїздів між станціями Либідська та Теремки через затоплення тунелю. Ремонтні роботи триватимуть орієнтовно пів року. Пізніше експертиза визначила причину підтоплення київського метро.

Джерело Блогинг