У Києві з 1 квітня зросте вартість транспортної картки

Фото: facebook.com/Kyivpastrans Вартість проїзду в комунальному транспорті не зміниться

Збільшення вартості – вимушений крок через собівартість виготовлення картки. Вартість проїзду в комунальному транспорті залишається незмінною.

Вартість транспортної картки в Києві з 1 квітня зросте з 50 до 75 грн у зв’язку зі збільшенням собівартості виготовлення карток. Вартість проїзду в комунальному транспорті не зміниться. Про це повідомили в КП Головний інформаційно-обчислювальний центр Києва, передає пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що з 2019 року вартість транспортної картки залишалася незмінною – 50 грн. За цей час було суттєво розширено перелік транспортних продуктів і тарифів на всі види міського транспорту для зручності пасажирів, залежно від їхніх потреб. Ідеться про погодинні проїзні, проїзні з обмеженням та без обмеження кількості поїздок, зокрема для пасажирів пільгових категорій – студентів та учнів.

У КМДА нагадали, що в застосунку Київ Цифровий можна придбати цифрову транспортну картку, не втрачаючи знижок чи зручних тарифів проїзного. З тарифами на міський транспорт можна ознайомитися на сайтах КП Київський метрополітен і КП Київпастранс, а також дізнатися про умови пільгового проїзду наземним громадським транспортом і метро.

Вартість проїзду в міському пасажирському транспорті становить: в автобусі, трамваї, тролейбусі, метрополітені, фунікулері – 8 грн за одну поїздку; у міській електричці – 15 грн за одну поїздку.

Нагадаємо, торік У Києві змінився алгоритм оплати банківськими картками на всьому громадському транспорті.

Також повідомлялося, що у Києві в маршрутних таксі на деяких маршрутах з’явилася можливість безготівкової оплати проїзду через спеціальний мобільний застосунок Термінал.

Джерело Блогинг