Мер Білої Церкви оголосив, що йде до лав ЗСУ

Фото: Кадр с видео Мер Білої Церкви Геннадій Дикий

Геннадій Дикий повідомив, що має військове звання офіцера протиповітряної оборони, а також військову спеціальність.

Міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий у суботу, 30 березня, публічно оголосив про своє рішення вступити до лав Збройних Сил України.

“Я прийняв рішення вступити до лав ЗСУ та із сотнями тисяч наших співгромадян стати на захист держави. Я дуже люблю нашу Білоцерківську громаду і так само люблю Україну”, – заявив Дикий.

Мер Білої Церкви повідомив, що має військове звання офіцера протиповітряної оборони, а також військову спеціальність.

Він зазначив, що Біла Церква “стоїть на міцних позиціях”, команда у місті працює злагоджено, як єдиний організм, і попросив зберігати єдність і працювати далі на благо громади.

Новини.Еспресо повідомляють, що Геннадій Дикий обіймав посаду мера міста з 2015 року. У грудні 2023 року він отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ – нагрудний знак “За сприяння війську”, але ри цьому фігурує у справах про розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем.

Повідомляється, що в березні 2022 року Дикому повідомили про підозру у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. Йдеться про купівлю недобудови по вул. Театральна коштом місцевого бюджету за завищеною ціною. Згодом Вищий антикорупційний суд (ВАКС) виніс рішення у цій справі. Міському голові обрали запобіжний захід у вигляді особистої поруки, а в листопаді того ж року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування провадження за підозрою мера Білої Церкви.

Раніше повідомлялося, що письменник Остап Українець мобілізувався до лав Збройних сил України.

Джерело Блогинг