У Києві підрядник “відмив” 3,5 млн гривень на ремонті мостів

Фото: Офіс генерального прокурора Підряднику ремонту мостів у Києві повідомили підозру

Підприємцю інкримінують заволодіння коштами в особливо великих розмірах. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.


У Києві повідомили про підозру директору підрядної організації, яка займалася ремонтом мостів. Його підозрюють у відмиванні понад 3,5 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в середу, 3 квітня.

За даними слідства, у 2022 році між КП Київавтошляхміст та приватним підприємством укладено договір на виконання аварійних, відновних робіт по заміні гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках у Києві.

 

У подальшому керівник підрядної організації вніс відомості до актів виконаних робіт, зазначивши, зокрема, матеріали, не передбачені договором та тендерною документацією. Це призвело до подорожчання вартості проєкту. Також було виконано додаткові роботи, не передбачені кошторисом та договором, що також призвело до додаткових витрат.

 

Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму понад 3,5 млн гривень.

 

Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру керівнику та головному інженеру комунального підприємства за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

 

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу керівнику підрядної організації.

 

Нагадаємо, в грудні 2023 року в офісах Київавтошляхмісту та підрядних організацій, залучених до виконання аварійних робіт та ремонту Південного мосту, провели обшуки.

Повідомлялося, що поліція Києва розпочала кримінальне провадження розкрадання держкоштів на ремонті Дегтярівського шляхопроводу. 

Джерело Блогинг