У Києві перевірять законність перебування УПЦ МП на 73 земельних ділянках

Фото: Киевский городской совет Сесія Київської міської ради

Останнім часом на ім’я Київської міської ради надходять численні звернення щодо вжиття заходів та врегулювання діяльності релігійних організацій, які пов’язані з Росією

Влада Києва сформує список земельних ділянок комунальної форми власності, якими може незаконно користуватися Українська православна церква Московського патріархату для перевірки. Якщо факти підтвердяться, землю вилучатимуть. При цьому УПЦ МП доведеться відшкодовувати завдані збитки. Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

За таке рішення проголосували 68 депутатів.

Як зазначив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадим Васильчук, останнім часом на ім’я Київської міської ради надходять численні звернення щодо вжиття заходів та врегулювання діяльності релігійних організацій, які пов’язані з Росією та пропагують ворожі наративи, тому питання про використання земель храмами УПЦ МП.

Раніше повідомлялося, що вКиєві за день назбирали гроші на демонтаж скандального храму-МАФ УПЦ МП. Оскільки в УПЦ МП не поспішали виконувати рішення суду про демонтаж споруди, кияни самі зібрали необхідну суму.

Суд зобов’язав УПЦ звільнити храми в Переяславі та Кам’янці-Подільському

Джерело Блогинг