Могилянку оштрафували на понад 180 тис. грн

Фото: Мінвідновлення На території Національного університету Києво-Могилянська академія триває реставрація келій монастиря

Керівництво навчального закладу не пустило на територію інспекорів, які мали перевірити келії, що реставруються для пристосуванння під навчальні й службові приміщення університету.

Інспекторів Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) повторно не допустили для перевірки об’єкта будівництва на території Києво-Могилянської академії, через що навчальний заклад оштрафовано на 181,68 тис. грн. Про це у четвер, 2 травня, повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

“У зв’язку з повторним недопущенням посадових осіб ДІАМ на об’єкт будівництва прийнято рішення щодо винесення постанови про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності у розмірі 181 680 грн”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що інспектори мали провести позапланову перевірку 200-річних келій Братського монастиря, розташованого на території Національного університету  Києво-Могилянська академія. На обʼєкті триває реставрація з пристосуванням під навчальні та службові приміщення.

“Водночас перевірити це неможливо через повторний недопуск інспекторів, які діють на підставі припису про усунення порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм і правил”, – повідомили в міністерстві.

 

 

Раніше повідомлялося, що уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у 2023 році наклав 21 штраф за порушення мовного закону. 

Штрафи за порушення комендантської години: чи потрібні вони

Джерело Блогинг