Під Києвом спалахнули торфовища, громадян закликали зачинити вікна

Фото: ГСЧС Гасіння торфовищ у Київській області

У Київській області вже ведуться роботи з ліквідації пожеж – напередодні було виявлено чотири осередки займання.

На Київщині спалахнули пожежі торфовищ. Мешканцям Києва рекомендується зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці, повідомляє столична адміністрація у четвер, 1 вересня.

“У Бучанському та Вишгородському районах Київської області рятувальники гасять торф’яні пожежі”, – йдеться у повідомленні.

При цьому ще вранці в четвер влада запевняла, що повітря в Києві – чисте.

У свою чергу ДСНС підтверджує, що в Київській області ведуться роботи з ліквідації пожеж на торфовищах – напередодні було виявлено чотири осередки займання.

“Виявлено пожежу торфу на площі 0,1 га с. Феневичі, Іванківська ОТГ Вишгородського р-ну. Пожежу ліквідовано о 18:30; с. Романків Обухівського району – пожежу торфу о 18:35 ліквідовано на площі 0,005 га”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, в селі Соснівка Вишгородського району пожежу торфу на площі 3 га локалізовано та ліквідовано на площі 0,25 га. Гасіння залишків пожежі торфу на площі 2,75 га триває сьогодні.

У селі Михайлівська-Рубежівка Бучанського району пожежу торфу на площі 0,1 га локалізовано та частково ліквідовано на площі 0,08 га. Гасіння залишків пожежі торфу на площі 0,02 га також триває.

“Шановні громадяни! Зберігайте спокій! Ситуація з пожежами в екосистемах області повністю контролюється! Немає причин для паніки, адже зараз це сезонне явище! При виявленні вогнищ займання дзвоніть до Служби порятунку 101!”, – заявили в ДСНС.

Нагадаємо, минулого тижня під Києвом також горіли торфовища. А 29 серпня повідомлялося, що повітря в Києві прийшло в норму.

Джерело Блогинг