Суд виніс вирок водієві, який на смерть збив дівчинку

Суд виніс вирок водію, винному у смертельній ДТП

Кирило Островський автомобілем Hummer 24 липня 2018 року збив дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході на бульварі Лесі Українки в Києві.

 

Суд виніс вирок громадянину Кирилу Островському, який 24 липня 2018 року на смерть збив на пішохідному переході 10-річну дівчинку. Про це повідомляє Укрінформ.

 

Як повідомила прес-секретар Київської міської прокуратури Надія Максимець, вирок було ухвалено ще 16 серпня.

 

23-річний Кирило Островський на автомобілі Hummer 24 липня 2018 року збив неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу пішохідним переходом на бульварі Лесі Українки в Києві. Дівчинка від отриманих травм померла. Після наїзду водій іномарки втік з місця події, але згодом його затримали.

 

За словами Максимця, прокурор просив визнати Островського винним за двома статтями УКУ – частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами) та за частиною 1 статті 135 (Залишення у небезпеці) – до 8 років позбавлення волі.

 

“Суд вважає, що за статтею 135 КК прокурор не довів його намір про залишення дитини в небезпечному стані, і виправдав її за цією статтею, а за статтею 286 КК – засудив до 4 років та 6 місяців позбавлення волі”, – заявила Максимець.

 

Максимець уточнила, що коли було оголошено вирок, Київська міська прокуратура протягом того ж тижня внесла апеляційну скаргу як на м’якість призначеного покарання, так і щодо виправдання Островського за статтею 135 ККУ. При цьому вона додала, що засуджений вже повні 4 роки перебуває під вартою, і цей термін буде враховано як покарання.

 

Нагадаємо, в ДТП на Одещині загинули батько та син.

 

Джерело Блогинг