На Київщині чиновники кілька років дерибанили землю

Фото: facebook.com/UA.National.Police На Київщині затримали чиновників, які здійснювали махінації із землею

Нацполіція викрила злочинну групу чиновників, які займалися махінаціями щодо приватизації землі на Київщині.

 

Правоохоронці встановили факти зловживання службовим становищем посадовцями Держгеокадастру Києво-Святошинського району, державної районної адміністрації та сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Про це 19 вересня повідомляє Національна поліція.

 

Приймаючи рішення щодо передачі земельних ділянок у власність фізичним та юридичним особам, вони підробляли підписи пайовиків та фальсифікували документи.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що фігуранти у 2005 – 2008 роках шляхом підробки підписів пайовиків та фальсифікації документів незаконно роздали 209 га землі в одній із територіальних громад Київської області на підставних осіб. Надалі після зміни цільового призначення земельних ділянок їх розпродали.

 

 

 

 

 

Крім того, під час проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів правоохоронці виявили конвертаційний центр, через розрахункові рахунки якого здійснювалися тіньові безготівкові операції на суму понад 3,5 млрд. гривень.

 

Так, використовуючи фіктивні підприємства, злочинна група допомагала реальному сектору економіки приховувати та виводити у тінь свої доходи.

 

У ході документування злочинної діяльності посадових осіб проведено вісім санкціонованих обшуків у приміщенні колишньої сільської ради, офісних та житлових приміщеннях фігурантів.

 

У ході обшуків поліцейські вилучили 346 печаток суб’єктів господарювання, у тому числі нерезидентів, офшорних компаній, які використовувалися для виведення коштів за кордон, печатки благодійних організацій. Правоохоронці перевіряють зазначених осіб на причетність до фактів розкрадання благодійних коштів.

 

Крім того, вилучено боєприпаси та вибухові речовини: гранати РГД, тротилова шашка, патрони до автоматів.

 

На земельні ділянки, загальною площею 209 га, розташовані в межах однієї з об’єднаних територіальних громад Київської області, накладено арешт.

 

Розслідування здійснюється у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає ув’язнення, терміном до шести років.

 

Правоохоронці встановлюють усіх фігурантів, причетних до злочинної діяльності.

 

 

Раніше правоохоронці затримали начальника однієї з районних військових адміністрацій Київської області та його радника, які брали хабарі за внесення даних до системи Шлях, що дозволяло чоловікам виїжджати за кордон.

 

 

 

Джерело Блогинг