У Києві заблокували мережу фейкових обмінників

Фото: kyiv.npu.gov.ua У Києві затримали валютних шахраїв

Клієнти віддавали “працівникам” іноземну валюту для підрахунку, а шахраї ховалися через запасний вихід у приміщенні, вкравши у громадян 122 тисячі євро та 282 тисячі доларів.

 

У Києві викрили мережу фейкових пунктів обміну валют, у яких шахраї обдурили громадян на 122 тисячі євро та 282 тисячі доларів. Про це у понеділок, 26 вересня, повідомляє прес-служба столичної поліції.

 

“Група діяла приблизно протягом року. Серед подільників був організатор, так звані касири й кур’єри. Як нам стало відомо, порушники розміщували в Інтернеті оголошення про обмін валют за вигідним курсом і задля реалізації злочинної схеми облаштовували фіктивні пункти обміну в орендованих приміщеннях Шевченківського, Подільського і Солом’янського районів. Інформацією про обмін грошей зацікавилися сім громадян, які приїжджали з готівкою за вказаними адресами”, – повідомив начальник столичної поліції Іван Виговський.

 

За даними поліції, коли клієнти віддавали “працівникам” іноземну валюту для підрахунку, шахраї йшли через запасний вихід сховатися у приміщенні.

 

Співробітники карного розшуку викрили шістьох учасників угруповання. Це два мешканці Запорізької області, 1991 та 1993 років народження; мешканець Черкаської області, 1983 року; мешканець Київської області, 1991 року народження; дві киянки – 1990 та 1992 років народження.

 

Троє з них перебувають у слідчому ізоляторі, решта – під цілодобовим домашнім арештом.

 

Шістьом фігурантам повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за статтями про шахрайство, скоєне в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190), а також про пограбування, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 186) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті визначає позбавлення волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна.

 

 

 

 

Раніше на Київщині викрили торговців автомобілями, завезеними як гумдопомога.

 

Депутат організував два шахрайські кол-центри – МВС

 

Джерело Блогинг