Начальник Київзеленбуду завдав столичному бюджету збитків на 700 тисяч гривень

Фото: t.me/kyiv_pro_office/1441 Чиновника підозрюють у розтраті бюджетних коштів, виділених на ремонт скверу

Чиновника підозрюють у розтраті бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту скверу.

Начальнику управління комунального об’єднання Київзеленбуд повідомили про підозру за фактом завдання шкоди більш ніж у ₴700 тисяч столичному бюджету, виділеному на капітальний ремонт скверу. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Начальника Київзеленбуду підозрюють у розтраті бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту скверу (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у грудні 2021 року між Київзеленбудом та підрядником було укладено договір про проведення капітального ремонту скверу у Солом’янському районі столиці.

Не виконавши роботи у повному обсязі, підрядник вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт про обсяги та вартість матеріалів, які використовувалися під час роботи. У свою чергу начальник управління, знаючи про відсутність проведення будівельних робіт у повному обсязі, а також про невідповідність вартості матеріалів, виробів та конструкцій підписав зазначені акти.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи, столичному бюджету завдано збитків більш ніж на 700 тис. грн.

Зловмиснику повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, стосовно інших учасників слідство триває.

Нагадаємо, що раніше правоохоронці викрили протиправний механізм розкрадання коштів одного з українських банків. Схему організував колишній голова правління фінансової установи у вигляді підконтрольних йому комерційних підприємств.

Джерело Блогинг