Над Києвом планують створити “захисний купол” від дронів – ЗМІ

Фото: Соцсети

Проект реалізують за допомогою антидронних пеленгаторів-перехоплювачів, а гроші на його створення виділять міжнародні донори.

 

Національний оборонний хакатон – форум для розробників програмного забезпечення – відпрацює питання створення над Києвом дронного “купола” Муромець. Його оснастять потужною мережею антидронних пеленгаторів-перехоплювачів. Про це повідомляють Новини України.

 

Хакатон пройде у Києві за підтримки НАТО у період з 19 по 21 жовтня.

 

Зазначимо, що українську столицю напередодні відвідав президент канадського концерну з виробництва дронів Dragan Fly Кемерон Челл.

 

Під час візиту він обговорив проект із заступником голови КМДА Владиславом Андроновим і радниками мера Києва Дмитром Білоцерковцем і Юрієм Зозулею.

 

Наразі відомо, що учасники українсько-канадської робочої групи готові залучити до реалізації проекту близько 2 000 IT-фахівців. Кошти на сам проект виділять міжнародні донори.

 

Питання розробки “захисного купола” стало актуальним на тлі російської атаки дронами Білої Церкви – одного з найбільших міст Київської області.

 

Нагадаємо, у ЗСУ повідомили, що РФ атакувала Білу Церкву Київської області іранськими дронами-камікадзе, випущеними з півдня України.

 

Також відомо, що російські окупанти запустили 12 безпілотників на південному напрямку. Шість із них збила система українського ППО, але інші шість досягли мети.

 

Атаки дронів на Білу Церкву. Про що вони говорять

 

Джерело Блогинг