Стала відома причина вибухів, які чули у Києві

Фото: facebook.com/MNSKOB Розмінування у Київській області

Звуки вибухів, які було чути у Києві, пов’язані з роботою саперів на території Бучанського району.

 

Звуки вибухів, які чути у Києві в неділю, 9 жовтня, пов’язані з роботою саперів на Київщині. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

 

“Звуки вибухів, які були чутні в Києві, пов’язані з роботою саперів на Київщині. На Київщині піротехніки продовжують виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, залишені окупантами. На території Києва все спокійно”, – йдеться у повідомленні.

 

КМДА також закликає зберігати спокій і довіряти лише офіційним джерелам інформації: “Не нехтуйте сигналами про загрозу, почувши сирену – терміново прямуйте до укриття!”.

 

Також голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що звук вибуху, який могли чути мешканці Київської області до сповіщення повітряної тривоги – планове розмінування саперами ДСНС на території Бучанського району.

 

“Вибух контрольований. Наголошую, ліквідація вибухонебезпечних предметів на Київщині здійснюється щодня. З початку робіт в області вже виявлено та ліквідовано понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів” – додав він.

 

Раніше кияни повідомляли у соцмережах, що чули звуки вибухів.

 

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що сапери перевірили всі міста та села Київщини, які постраждали від окупантів.

 

За даними ДСНС, на розмінування України після війни знадобиться щонайменше десять років.

 

 

Джерело Блогинг