У Київраді пояснили, чому у Дніпрі підвищився рівень води

Фото: goropatskiy Київська ГЕС

У мерії наголошують, що міські служби контролюють ситуацію. За інформацією фахівців, рівень води стабілізується протягом тижня.

 

Підвищення рівня води у Дніпрі в межах Києва не перевищує аварійних значень і пов’язане з інтенсивною роботою ГЕС. Про це повідомили у Київській міській адміністрації.

 

“Підняття рівня води пов’язане з особливостями роботи Київської та Канівської ГЕС, які працюють в інтенсивному режимі для підтримки об’єднаної енергетичної системи України”, – йдеться у повідомленні.

 

У мерії наголошують, що міські служби контролюють ситуацію. За інформацією фахівців, рівень води стабілізується протягом тижня.

 

Як повідомляють у ПрАТ Укргідроенерго, ГЕС та ГАЕС працюють у штатному режимі – компанія продовжує забезпечувати покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, а також мобільний аварійний резерв в Об’єднаній енергосистемі України.

 

Також киян просять зменшити використання потужних електроприладів, особливо у вечірній пікову годину навантажень з 17:00 до 22:00.

 

Нагадаємо, на Київщині через дефіцит потужності від електрики можуть відключити клієнтів обох черг. Детальні графіки вимкнення публікуються на офіційній сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі.

 

 

 

Джерело Блогинг