У Києві зловили 20-річного шахрая, що займався “допомогою ЗСУ”

Фото: t.me/kyiv_pro_office/1542 Зловмисник обдурив трьох волонтерів, які перерахували йому більш як 100 тисяч гривень

Шахраєм виявився 20-річний житель Дніпровського району столиці. Наразі чоловіку повідомлено про підозру.

 

Киянину повідомили про підозру за фактом шахрайського заволодіння грошима громадян України. Згідно з матеріалами слідства, він розмістив на популярних сайтах і у волонтерських групах фейкові оголошення про продаж військового і тактичного спорядження. Але відразу після отримання грошей аферист переставав виходити на зв’язок з потерпілими, а гроші привласнював. Про це повідомляє столична прокуратура.

 

Чоловік розмістив оголошення про продаж бронежилетів, шоломів, бронеплит, джгутів, турнікетів, аптечок і т.д. Але коли отримував гроші від замовників, переставав виходити на зв’язок з ними, а гроші привласнював.

 

Охочим купити військову амуніцію зловмисник відправляв у приватні повідомлення відповідні фото і повідомляв про необхідність повної передоплати за товар. Таку умову чоловік пояснював необхідністю закупівлі амуніції у країнах Європи. Але відразу після отримання коштів аферист переставав виходити на зв’язок з потерпілими, а гроші привласнював.

 

За такою схемою зловмисник обдурив трьох волонтерів, які перерахували йому більш як 100 тисяч гривень на купівлю захисних шоломів, бронежилетів і бронеплит.

 

Шахраєм виявився 20-річний житель Дніпровського району столиці. Наразі чоловіку повідомлено про підозру, також вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

 

Встановлюються інші епізоди шахрайського заволодіння коштами і можливі спільники підозрюваного.

 

Досудове розслідування проводять слідчі Подільського управління поліції ГУ НП м. Києва.

 

Нагадаємо, на Прикарпатті до суду направлено обвинувальний акт щодо місцевого жителя за вчинення шахрайства і незаконне використання благодійних пожертв під час воєнного стану.

 

Джерело Блогинг